Retningslinjer for genåbning 21/5

Næsten tilbage til normal fra fredag 21/5

Fra fredag 21/5 åbner vi op til en næsten normal aktiv hverdag

Alle sportsgrene er tilladt - der er ikke restriktioner ift. kontaktsport. 
- Ny opdatering 28/5 gælder Coronapas for alle personer over 15 år og Jägers Skatehallen er åbnet op, WannaSport bookinger er fortsat lukket, pga. restriktionerne om Coronapas.

Retningslinjer der gælder fra 21/5

Coronapas
Personer over 18 skal være i besiddelse af et Coronapas, når de deltager i Foreningsaktiviteter indendørs – det er udøverens eget ansvar at have gyldigt Coronapas og ID til fremvisnings.
Både på bemandede og ubemandede anlæg gælder det, at det er foreningens pligt (typisk den holdansvarlige - trænere, holdledere, instruktør, undervisere), at lave stikprøvekontrol en gang i døgnet, for at sikre der kun tillades adgang for personer med gyldigt Coronapas. Hvis personer er undtaget for Coronapas - kræves dokumentation for dette.
Coronaretningslinjerne for foreningslivet opdateres på  Kulturministeriets hjemmeside, se dem her.

Forsamlingsforbud Indendørs
Man må maksimalt være 50 personer i hver zone indendørs – reelt er det meget sjældent et problem ift. aktiviteten, men det kan være et problem ift. forældre eller lignende.
Tilskuere indendørs er tilladt, hvis de sidder ned. Tilskuere skal være i besiddelse af coronapas, og der må maksimalt være 1 pr. 2 kvadratmeter, og der må maksimalt sidde 500 personer i samme sektion. 
Det er tilladt at bruge omklædningsrum, klublokaler, saunaer, dampbade mv. Følg anvisningerne der er hængt op ved lokalerne.
- kvadratmeterkrav 1 person pr. fire kvadratmeter for stående aktiviteter og 1 person pr. 2 kvadratmeter for siddende aktiviteter. Er gulvarealet mindre, må der være en person. Der skal være 8 m2, før der må være to personer. Gulvarealet opgøres fra væg til væg uanset inventar. 

Udendørs gælder
Man må maksimalt samles 100 personer i en zone
 - Alle tilstedeværende tæller med, dvs. udøvere, trænere, udskiftere, dommere, tilskuere, forældre etc.
Hvis en facilitet tydeligt opdeles med mindst to meter mellem hver zone, så gælder forsamlingsloftet for hver zone for sig. Opdeling kan ske med kegler, snore, kridt eller lignende. En træner må kun have ansvar for aktivitet i et område.
Tilskuere udendørs siddende er på hver anden sæde.
Kravene til stående udendørs publikum er 4 kvadratmeter pr. person, men fra 1. juli er det 1 person pr. 2 kvadratmeter.

Fodboldkampe i 2. division har tilladelse til op til 500 siddende tilskuere med klart adskilte sektioner med 1 meters afstand, med egen ind- og udgang mv. (tilpasset superligaordning) og med krav om coronapas samt registrering af samtlige tilskuere med henblik på understøttelse af smitteopsporingen. Er der ingen kontrol af Coronapas, må der ikke være tilskuer.

Hold fast i de gode vaner
Forældre afleverer udenfor - brug evt. den nye Kys og Kør afsætningsbane.
Kom til tiden - og vær kun sociale udendørs.
Af sprit redskaber og kontaktflader før og efter brug
Forlad stedet i god tid og før jeres tid udløber (så hold/medlemmer ikke blandes)
Brug mundbind indendørs -  Under aktiviteten er der ikke krav om at bære mundbind, men før og efter aktiviteten skal personer over 12 år bære mundbind eller visir, når de ikke sidder ned. 

Der kan komme løbende justeringer i løbet af ugen.

Automatisk nedlukning af sogn og kommuner med for mange smittede gælder stadig.